Kratki uvod u Xonotic

Na prijedlog prof. Smilović, te zbog toga što je besplatna i dobro radi na računalima G2, odabrana igra za LAN Party je Xonotic. To je pucačina iz prvog lica, u stilu legendi žanra kao Quake i Unreal Tournament. Igra je otvorenog koda, radi na Windowsu, Mac OS-u i čak Linuxu. Bazirana je na modificiranom Quake engineu, besplatna je, te se trenutno još razvija.

Xonotic je igra sa relativno burnom prošlošću. Jednom davno iza sedam mora, sedam gora i sedam planina, mali tim developera je radio na modu za originalni Quake pod nazivom Nexuiz. Nakon uspjeha moda, počeo je rad na samostalnoj verziji koja je također postala vrlo popularna. Nakon par godina tišine, jedna tvrtka je kupila ime Nexuiz i počela rad na komercijalnoj igri zatvorenog koda, što nije bilo u skladu sa vizijom originalnih kreatora, te su stoga oni počeli rad na Xonoticu, koji postaje ono što je Nexuiz trebao biti.

Što se tiče same igre, njena brza frantična akcija govori sama za sebe. Xonotic podržava 16 modova za igru. Specijalnosti igre su alternativni modovi pucanja za neka oružja, što dodaje novi sloj taktike, te fokus na podizanju brzine kretanja putem skakanja i tzv. rocket jumpanja – tehnike s kojom će igrači Quake-a biti dobro upoznati.

Poruka za sve natjecatelje: Provjerite ovaj portal 7.10. kada prijave za timove budu zatvorene. Na osnovi broja prijavljenih timova će se tada objaviti struktura turnira i detalji oko samih sukoba timova. Sve će biti u novom postu tako da je lagano vidljivo svima.

Vidimo se na LAN Partyu!

glhf