Dota 2 u G2 turnir je gotov!

Nakon jučerašnjeg finala i polufinala koji su bili puni fantastičnih mečeva, naš turnir Dota 2 u G2 je završio i pobjednici Men’s Play su odnijeli pobjedničku titulu!
Cijeli događaj je trajao 6 sati i može se u cijelosti pogledati na Twitchu (samo imajte na umu da između mečeva ima dosta čekanja zbog toga što je snimka uživo pa to treba preskočiti).
Turnir smo otvorili sa All-Stars mečem zagrijavanja u kojem su igrali igrači iz mnogih timova koji su sudjelovali na turniru. Članovi Men’s Playa, Male škole Dote, Expendablesa, Ultrasa i drugih bili su nasumično razbacani po timovima. Rezultat je bio vrlo zanimljiv meč koji je otvorio turnir u opuštenom izdanju.
zagrijavanje
Nakon toga počelo je prvo polufinale: Men’s Play – EX GAM u kojem je Men’s Play pobjedio. Ovo nije prvi put da su se oni susreli, već su oni bili zajedno u grupi B u prvom krugu natjecanja, kada je EX GAM pobjedio Men’s Play i to ostaje jedini poraz koji je Men’s Play doživio u cijelom turniru.
polufinale1
U drugom polufinalu igrali su Rakuni i Mala škola Dote, koji su se također ranije susreli u grupi C kada su Rakuni pobijedili. No, ovaj puta je Mala škola Dote odnijela pobjedu i plasirala se u finale. Meč je bio pauziran nakon picka zato što je jedan član Male škole Dote trebao pisati kolokvij. (Neka javi je li ga i položio!)
polufinale2
U samom finalu susreli su se Men’s Play i Mala Škola Dote. Ovo je bio dugoočekivani meč turnira, igrači sa oba tima su ranije komentirali kako su ta dva tima “tu negdje” po vještini i kako bi njihov meč trebao biti zanimljiv. Prikladno je onda da su se konačno susreli u finalu. Također je zanimljivo da je Mala škola Dote u finalu odabrala kombinaciju heroja Mirana+Bane, koju je Men’s Play odabrao u polufinalu protiv EX GAM-a. Izgleda da veliki umovi uistinu slično misle. Finale se igralo na dvije pobijeđene (tzv. Best of 3), a Men’s Play je pobjedio u dva vrlo napeta meča. Pobjednike Men’s Play možete više upoznati u njihovom predstavljanju tima, ovdje.
finale
Mala škola Dote su za drugo mjesto dobili utješnu nagradu, malo čokolade, promotivne materijale PGŠRI, te dvije marende u Ugostiteljskom obrtu Girica. Kao pobjednici turnira, Men’s Play su dobili glavnu nagradu – kilu pršuta od PUNTUSa d.o.o, pet godišnjih članarina u Gradskoj knjižnici Rijeka, četiri pizze u Pizzeriji Maslina, te naravno promotivne materijale PGŠRI. Sam turnir bio je popraćen sa hranom i pićem za natjecatelje i posjetitelje. Ne bismo htjeli da timovi ostanu bez energije! To ne bi bilo moguće bez naših velikodušnih sponzora koje možete vidjeti s desna članka u prozorčiću “Pomažu nam”.
Pogledajte i fotografije timova i djelić atmosfere sa završnice turnira. Snimka završnice turnira je ovdje:

Watch live video from PGSRILAN on TwitchTV
Kao organizatori turnira oduševljeni smo brojem prijavljenih turnira i zanimljivim mečevima koji su proizašli iz toga. U turniru je bilo natjecatelja i posjetitelja iz cijele županije i meni je osobno bilo odlično upoznati svakoga i uživati u igri koji svi toliko volimo. Ovo nije bio prvi LAN party u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, a nadamo se da neće biti zadnji.