Dota 2 u G2 – detalji turnira

Vrijeme je da objavimo detalje turnira Dota 2 u G2!

  1. Od sada su otvorene prijave na turnir. Ukoliko ste tim koji želi sudjelovati prijavite se preko obrasca za prijavu. Prijave su otvorene do 27.2. u 23:59 CET. Na turnir su pozvani učenici i studenti Prirodoslovne i grafičke škole, Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju, Gimnazije Andrije Mohorovičića, Veleučilišta, Tehničkog fakulteta i Odjela za informatiku (ostali nas mogu kontaktirati pa ćemo se dogovoriti).
  2. Javno izvlačenje parova održat će se 28.2. u 14 sati u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u učionici G2. Parovi prvog kola kvalifikacija za završni turnir biti će određeni ždrijebom. Broj kvalifikacijskih mečeva ovisit će o broju prijavljenih timova. Na otvaranju turnira održat će se zabavan i edukativni meč Dote 2 koji uključuje i profesore.
  3. Kvalifikacije – izvučeni parovi dogovoriti će vrijeme i detalje susreta s našim sucima, a dogovorene mečeve igrati od kuće. Kvalifikacije će trajati od 1.3. do 6.4. što je dovoljno vremena da se usklade ostale obaveze sa sudjelovanjem u turniru. Najbolja četiri tima kvalificirat će se u završnicu turnira.
  4. Završnica turnira u kojoj ćemo gledati tri epska sukoba četiri najbolja tima održat će se 11.4. u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u učionici G2.

Također sa potencijalnim natjecateljima možemo podijeliti detalje o pravilima mečeva:

  • Igra se LAN Captain’s Mode, što znači da svaki tim naizmjence bira 5 likova za sebe i 5 likova za zabraniti drugom timu. Ovdje uskače ranije odabrani vođa tima/menadžer koji će biti kapetan za svoj tim. On će također dogovarati vrijeme i detalje mečeva tijekom kvalifikacija.
  • Svi natjecatelji moraju imati svoj Steam account s kojim će se ulogirati na natjecanje.
  • Natjecatelji smiju nositi kakvu god periferiju žele na završnicu. Miševi, tipkovnice, slušalice, monitori… što god
  • Svaki meč biti će moguće gledati online (uživo i naknadno) na više načina. Match ID će biti postan na blogu što omogućuje bilo kome da iz igre pogleda match iz perspektive bilo kojeg igrača ili spektatorskom kamerom koja vidi sve. Twitch stream ćemo pokušati uspostaviti.

Sve što vam nije jasno rado ćemo razjasniti, na sva pitanja odmah odgovoriti. 🙂 Obratite nam se preko obrasca, a odgovor će biti objavljen na ČPP.

Sretno svima!